I'm back!

Nu har fallstudien satt igång och jag tänkte lyssna på 9 to 5 för att peppa mig varje morgon. Igår hade vi introduktion i kursen och härlig Swinglish. Det var en som gick the Tird year och en bodde i Göteborg (Tänk tyskt uttal). Många utbytesstudenter och många studenter från andra delar av Sverige så detta kommer att bli Grejt!

Videon är från ett stopp i Avesta och Örebro från förra året...



Vårkänslor

Jag är klar med MKA-kursen! Igår satt hela klassen mellan 9-16 och lyssnade på redovisning efter redovisning.. Det gick bättre för oss än väntat vilket var otroligt skönt!

Idag sitter jag och Erik återigen på ett ensligt KTB. Jag längar till en enslig skogsväg där fästingar och björnar är det enda hotet.



KTB

Kusliga Trista Biblioteket.. Jag sitter på den bästa platsen på KTB, nämligen på hyllan ovanför entrén. Här inne spenderades mitt första år i Göteborg. Så fort det var en tenta så satt vi här, säkert 20 st alla lite nervösa för tentan men ändå peppade på att plugga. Alla tog rast var 45e minut, lite kaffe, lite sol det var ju så man skulle göra. Glömde jag säga att det var här mitt första ryggskott blev till?  Nu 3 år senare sitter jag här igen, har inte tagit någon rast på 2½ timma. Jag blir istället lite ofokuserad då och då, drömmer mig bort till bättre tider. Jag undrar också var alla sitter nu för tiden och vilka är de som inte insett att det finns bättre ställen att plugga på än KTB?


Musik

Emmaus på Hisingen har Musikvecka! Värt att åka ut och ta en titt...



Nu ska jag iväg till Handels. Det kommer att bli en seg dag imorgon då jag faktiskt tror att det är vi som kommer att få mest stryk på opponeringen.. Kan det vara så att vi har misstolkat uppgiften, ja..


När katten är borta...

Kalle är hemma i Hedemora och det är ensamt i lägenheten. Det enda positiva är att jag är den enda slarvmajan just nu och därmed är det lagom med disk och lagom med kläder på golvet. Det är solsken i Göteborg idag men jag ska iväg till Botan för att fortsätta mitt och eriks evighetsarbete... Efter det blir det ännu mer plugg eftersom jag ska opponera på onsdag, men vi i opponeringsgruppen har bestämt att det iaf blir en trevlig frukost istället för ett otrevligt grupprum imorgon!
.
 

Grön Grönare Miljövetare

Jag är en tenta närmare min examen. Det är en så skön känsla att bli godkänd, jag gillar den!

För att fira detta tog vi tag alla miljoner pantburkar i källaren och gick till Ica och pantade dom.


Pengarna blev till mat, gissa vems som är vems...

Icons of eco

Har gått i konkurs antar jag och de har utförsäljning, 70%! De som har strl 40, 37 el 36 kanske kan hinna fynda Vejaskor för 300:-

Kalle hittade de här igår
.

Vår?

Jag blir alltid lika glad när det är blå himmel och strålande sol när jag vaknar, vem blir inte det? Men nu till ett riktigt marsproblem.. Jag blir så lurad av det här och lyckan av att det är sol ute gör att jag väljer vårjackan. MEN HUR KALLT ÄR DET INTE? Förra veckan kom en snöstorm, där går jag med lilla vårjackan, utan varken mössa eller halsduk.. Idag har jag haft tid att känna efter innan jag skyndar iväg till skolan och nej, så varmt är det inte..

Bjuder på en fin bild på arbetarna som föredrar solen. 

Spårvagnstur

Jag fick en låt spelad för mig häromdagen.

Tänk om jag alltid skulle kunna ha tur med spårvagnarna? Det skulle hjälpa mig så otroligt mycket då jag alltid är sen. Jag räknar liksom aldrig med att det kan ta 5 min tills rätt spårvagn kommer.. Jag har en förmåga att alltid vara en sisådär 3- 4 min sen, det är min inbyggda klocka som säger att så är det bara... Så då blir jag ju ännu senare på grund av att jag aldrig har tur med spårvagnarna.. Jag måste med andra ord komma på ett bättre system för när jag behöver gå hemifrån!


Det känns som en tentavecka

I snart ett halvår har uppsatsen legat och gnagt och varje vecka känns som en tentavecka med ständig stress över att det kanske inte kommer att gå vägen. Men med sol och mildare vindar så känns det lite lättare att återigen sätta igång för att få ihop den. Vilken tur att Kalle är klar med sitt så att han kan överraska med en nydiskad lägenhet och storartade planer på städning. Inte nog med det, han sätter igång med Hasselbackspotatis och genast försvinner känslan om tentavecka och potatisen blir dagens lyxigaste gärning!



Nypremiär

Jag tänkte börja blogga igen, först ut är en video från helgens bravader i Växjö. Låten i videon är Tiny av Noime Parla, HÄR hittar ni mer musik från henne.


RSS 2.0