Valborg

Idag åker jag iväg till Boxholm igen. Denna helg kommer att bli en av de stressigaste på hela året. Imorgon ska vi upp jättetidigt för att fiska. Pappa har bestämt sig för att åka dit redan kl 3 för att få den bästa platsen. Jag tänker övertala mamma om att vi inte behöver åka förrän vid 5 iaf. Sedan blir det grill hos Marie och Andreas. På lördagen åker vi hem igen för att hinna fira Niklas som fyller 30. På söndag flyttar Åsa och Johannes in i Bagaregården så då ska jag hjälpa till som flyttgubbe!


Dagens rätt

Idag har jag ätit det här.




Made from scratch!



Nöjd. Jag är dessutom nöjd med att uppsatsen nu är inskickad för opponering. Jag känner för att skrika ut ÄNTLIGEN genom fönstret och ut till pendlarna på stationen.

Delsjön

Nu drar jag iväg på fisketur till Delsjön. Bilder från helgen kommer ikväll!

Recept på potatissallad

Kalle var stjärnan bakom denna men med tillåtelse av honom så skriver jag det här.

Jag använde ungefär 2 kg potatis av fast sort som gott och väl räckte till 10 personer.  Jag kokade potatisen med ganska så mycket salt och dill.

Dressingen:
Rapsolja
Senap (gärna dijon men allt funkar så länge den är stark)
Balsamvinäger
Salt
Peppar

Smaka av

Tillbehör
Kapris i vinäger (köpta på ÖB för typ 10 kr. En burk räckte)
2 stora gula lökar
En knippe rädisor
Babyspenat
Ruccola
Färsk bladpersilja
Dill
Gräslök

Hemligheten är att inte bara mosa ihop alltihopa genom att blanda den utan istället först lägga ett lager med potatis, (i så stora bitar som önskas) sen lite dressing, sallad, rädisor, kapris, lök.. Så ett nytt lager med potatis.. Ja ni fattar..

Maaat.

Mm.. Jag vill ha mat nu. Tänk så mycket gott jag skulle kunna laga med det här! Alldeles precis nu kom det härliga plinget/meddelandet att "Biblioteket stänger nu om 15 min" då får jag ju verkligen gå hem!


Städning

Jag sköt upp städningen igår. Att städa hemma är det absolut tråkigaste jag vet så varför skulle jag vilja göra det på min födelsedag? Nu är det dags. Jag ska sätta på nya sonicskivan, diska golvet och dammsuga upp disken! Slänga ut soporna genom fönstret och be grannen städa toan. Let the party begin!


Tonårsminnen

Den här flaskan  var det som konstant låg på inköpslistan i tonåren. Det var ju ett otroligt välsmakande vin som lätt slank ner. Det var också det här vinet som gjorde att jag fick ringa hem till mina föräldrar och berätta att jag druckit vin kvällen innan. Igår dök det upp på festen, ren svartvinbärssaft skulle jag säga!



24 år



En fin födelsedag som har gått i matens tecken!


Boxholm

Idag åker jag till Boxholm. Hoppas vi ses där!

Det stinker!

Jag har köpt hem grönsaker till en klassisk Currygryta a la "man tager vad man haver". Tyvärr hade jag ju ingenting hemma så vitkål och potatis och squash kändes som ett bra köp! I övrigt så har jag ju väldigt många olika kryddor hemma så nu puttrar vitlök, gul curry, ingefära, chili, spiskummin och citrongräs på spisen tillsammans med kokosmjölk. Men jag lyckades såklart fräsa curryn lite för länge i smöret och det blir så varmt och så bränt så det luktar verkligen inte gott i lägenheten nu.. Men jag hoppas att försök nummer två lyckas bättre!

Sitter och ringer och antecknar i fallstudien nu. Tanken är att vi ska sätta igång en telefonkedja men alla vi pratar med är lite svåra att klämma ur nya namn. Så vi får nog helt enkelt vara kreativa och komma på lite mer folk själva! Men jag tycker verkligen att det är jättekul att plugga så som jag gör nu! Trivs som fisken i vattnet!

På torsdag bär det iväg till Boxholm!


Vacker helg

I fredags kom Mamma, Pappa, Maria och Fredrik på besök.. Sex stycken på 38 kvadrat blir trångt men trevligt! Igår ställde vi klockan på tidigt och vi gav oss iväg mot Tjörn. Som vanligt blev det en felkörning innan tunneln men då fick vi se lite av Redbergsplatsen också.. Vi var i Berga på Tjörn, Askeröarna på Orust, Rörtången i Kungälv och åkte även och tog en titt på Marstrand.. Men inte ett enda napp förutom Kalle som fick upp en stjöstjärna!








RSS 2.0